Het Project

Hofje van ‘t Riet

Een prachtige locatie met een rijke historie die al loopt vanaf 1888! Dit is het jaar dat familiebedrijf C. van ’t Riet zich vestigde aan de Dorpsstraat in Aarlanderveen. Na de verhuizing van het bedrijf naar Nieuwkoop is het nu tijd voor u om zich te vestigen op deze historische en prominent gelegen locatie.

In opdracht van Vink + Veenman b.v. is architectenbureau Ben Kraan uit Bodegraven erin geslaagd een stijlvol ontwerp te maken die past in de sfeer van het dorp Aarlanderveen en de landelijke omgeving.

Het project is gelegen aan een hofje en bestaat totaal uit 13 woningen. Te weten: levensloopbestendige woningen, rijwoningen, half vrijstaande woningen, tweeonder-één kapwoningen en een vrije kavel. Deze zijn verdeeld over meerdere woonblokken, op een speelse manier gesitueerd in het hof.
Wonen in Hofje van ’t Riet is intiem wonen, passend bij het dorpse karakter van Aarlanderveen.

Parkeren

Het autoluwe hofje wordt aangekleed met groene hagen en bomen, parkeren kan op eigen terrein of op de openbare parkeerplaatsen. Het hof heeft aan de Dorpsstraat één ontsluiting voor het verkeer.

molen aarlanderveen

 

 

Stukje geschiedenis

De nieuwbouwlocatie van de 13 hofwoningen is vernoemd naar Cornelis van ’t Riet, oprichter van zuiveltechniek bedrijf C. van ’t Riet.  De heer C. van ’t Riet heeft sinds 1888 zijn bedrijf aan de Dorpsstraat 25, in Aarlanderveen gehad. Na meer dan 120 jaar op deze plek te hebben gewerkt is het bedrijf wegens te kort aan ruimte enkele jaren geleden verhuisd naar Nieuwkoop. Een grote stap voor dit familie bedrijf, waarin de nazaten van C. van ’t Riet nog steeds de leiding hebben.

In het begin waren de werkzaamheden van het bedrijf gericht op houtbewerking. In die tijd werd er in de zuivelproductie grotendeels met houten materialen gewerkt, houten kuipen en vaten werden toen veel gemaakt. In de jaren ’70 is de productie van houten materialen geleidelijk overgegaan in roestvrijstalen apparatuur. Nog steeds is de belangrijkste activiteit van C. van ’t Riet de productie van machines en apparatuur voor de verwerking van verse melk tot kaas, boter en yoghurt. Apparatuur van C. van ’t Riet vindt zijn weg over de gehele wereld. Veel Goudse kaas wordt wereldwijd bereidt met Nederlandse apparatuur die wordt gemaakt bij Van ’t Riet.

Interesse? Vragen?

Neem contact op met de makelaar:

Blijf op de hoogte en schrijf u in