Vraag en Antwoord

Hoeveel en wat voor soort woningen komen er in Hofje van ‘t Riet?

Totaal worden er 13 woningen gerealiseerd in Hofje van ‘t Riet. Het plan bevat rijwoningen, levensloopbestendige woningen, twee-onder-één kapwoningen, half vrijstaande en een vrijstaande woning. (Bij meerdere type woningen is het mogelijkheid een slaapkamer en badkamer op de begane grond te realiseren).

Wanneer wordt er gestart met de verkoop van de woningen?

De verkoop is gestart!  Informeer bij de makelaar voor de  actuele stand van zaken of kijk op de site.

Het project is aangepast, wat is hier de reden van?

Na de officiële start verkoop eerder dit jaar bleek de interesse onvoldoende om het project op korte termijn te laten aanvangen. Voor alle betrokken partijen een reden om het project en de promotie eens goed onder de loep te nemen. Hofje van ’t Riet is tenslotte een mooie en waardevolle uitbreiding van Aarlanderveen en verdient absoluut een bouw kans!  Daarom heeft ontwikkelaar Vink+Veenman het project met diverse aanpassingen nog aantrekkelijker gemaakt.

De  prijzen  van de rijwoningen zijn naar beneden bijgesteld om zo nog meer starters een kans te geven, de halfvrijstaande woningen worden standaard uitgebreid met een fraaie tuinkamer en alle woningen krijgen een eigen parkeerplaats.

Is er een brochure beschikbaar?

De brochure is beschikbaar. Het is mogelijk een brochure op te halen bij Drieman Garantiemakelaars of aan te vragen via deze website.

Wie verkoopt de woningen in Hofje van ‘t Riet?

De verkoop is in handen van Drieman Garantiemakelaars. Contactgegevens vindt u op de site.

Hoe vindt de toewijzing plaats?

Inschrijfformulieren worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Wanneer er een woning beschikbaar is die u heeft aangegeven wordt u door Drieman Garantiemakelaars uitgenodigd voor een verkoopgesprek. Wilt u zeker weten of de woning van uw interesse nog beschikbaar is, neemt u dan contact op met Drieman Garantiemakelaars.

Wanneer wordt er gestart met de bouw?

De start bouw zal afhangen van het verloop van de verkoop. In het algemeen zal er ca. 70% van de woningen verkocht moeten zijn alvorens er gestart wordt met de bouw.

Hoe lang duurt de bouw en wanneer worden de eerste woningen opgeleverd?

De bouw van de woningen zal ca. 9 maanden in beslag nemen. Hierbij dient wel rekening te worden gehouden met eventuele niet werkbare dagen (bijvoorbeeld door slecht weer of vorst). De oplevering van de woningen zal afhangen van de verkoopsnelheid en de bouwsnelheid. De verwachting is dat de eerste woningen na de zomer van 2016 voor bewoning zullen worden opgeleverd. Aan de hiervoor genoemde data kunnen geen rechten worden ontleend.

Zijn er scholen in Aarlanderveen gevestigd?

In Aarlanderveen is 1 basisscholen gevestigd, te weten: De Viergang

Wat wordt er met een gezamenlijk binnenterrein bedoeld?  

 

Bij de aankoop van een woning in Hofje van ‘t Riet wordt u niet alleen eigenaar van een nieuwe woning, u wordt ook samen met de overige kopers mede eigenaar van het binnenterrein. Het voordeel is dat u samen met de overige kopers de regie over dit terrein heeft en daarmee over uw directe woonomgeving.

Samen met de overige kopers bent u als mede eigenaar ook mede verantwoordelijk voor het gezamenlijke binnenterrein. Onlosmakelijk verbonden met het gezamenlijk binnenterrein is een regeling die het gebruik en de kosten van gebruik en onderhoud van het binnenterrein regelt. De kosten voor regulier onderhoud en beheer zijn niet inbegrepen in de koop-/aanneemsom, maar zullen door alle eigenaren gedragen dienen te worden. Iedere bewoner zal per jaar een bescheiden bedrag moeten bijdragen in de kosten voor het beheer en onderhoud van het betreffende binnenterrein. De berekende en geschatte kosten voor het binnenterrein bedragen per bewoner ca. 35 euro per maand. Dit bedrag is mede afhankelijk van het gebruik van het binnenterrein.

De exacte vastlegging van de regeling wordt geregeld door de notaris. Om het beheer van het terrein optimaal te kunnen uitvoeren zal er op kosten van Vink+Veenman een beheersvereniging worden opgericht. Vlak voor oplevering van het binnenterrein zal er een kopersavond worden gehouden waarin een vergadering van eigenaren zal worden belegd. Tijdens deze vergadering zal u uitgebreid worden geïnformeerd over de regeling van het gezamenlijke binnenterrein en zal uit de leden een bestuur voor de vereniging worden gevormd.
Het binnenterrein zal na gereedkomen worden opgeleverd aan het nieuwe bestuur.

Wat is mijn huidige woning waard?

Wilt u weten wat uw huidige woning waard is? Bel dan voor een vrijblijvende waardebepaling met Drieman Garantiemakelaars Nieuwkoop T. 0172-571522 of Alphen aan den Rijn T. 0172-473351

Zij helpen u graag en staan altijd voor u klaar u zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Komt er nog een informatiebijeenkomst?

Begin september komt er op de locatie een speciale informatieavond. Wilt u meer weten over het aangepaste project, over de locatie of hoe de verkoop van de nog niet verkochte woningen precies in z’n werk gaat? Breng dan vrijblijvend een bezoek en laat u informeren!

Nu al nieuwsgierig? Uitgebreide informatie over het project en de woningen vindt u nu al op deze NIEUWE  website.

Mijn vraag staat hier niet tussen!

Heeft u een vraag en u kunt hier geen passend antwoord vinden? Geen probleem, stel uw vraag via de website of bel met Drieman Garantiemakelaars en u krijgt zo snel mogelijk antwoord.

Interesse? Vragen?

Neem contact op met de makelaar:

Blijf op de hoogte en schrijf u in